Business Blog

Επαγγελματική κουζίνα: Μάθετε πως να τη στήσετε από την αρχή!

Αν σκέφτεστε να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο ή το δικό σας μαγαζί εστίασης και αναρωτιέστε πως να στήσετε την επαγγελματική σας κουζίνα, τότε το παρακάτω άρθρο είναι για εσάς.

Για να οργανώσετε μια επιχείρηση από την αρχή θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία. Πρέπει να είστε έτοιμοι να τρέξετε με τη γραφειοκρατία αλλά και να μπορείτε να αντέξετε την πίεση και τον όγκο των εργασιών που σας περιμένουν. Θέλει σωστό προγραμματισμό και να έχετε ένα στόχο στο μυαλό σας που να θέλετε να πετύχετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε βιαστικά και σπασμωδικά βήματα. Δεν γίνεται να γίνουν όλα γρήγορα. Θέλει να έχετε υπομονή και επιμονή για να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει και να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Δώστε τη δική σας ταυτότητα στην επαγγελματική κουζίνα

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη λειτουργία εστιατορίου, θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο χώρο προκειμένου να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο. Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς πρέπει να υπολογίσετε παράγοντες όπως κόστος ενοικίου και ευκολία πρόσβασης στο εστιατόριο για τους δυνητικούς πελάτες. Πριν ξεκινήσετε όμως με όλα αυτά, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει τί είδους κουζίνα θα μαγειρεύετε. Θα είναι ιταλική, ελληνική ή μεξικάνικη; Οφείλετε να δώσετε τη δική σας ταυτότητα στην κουζίνα σας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα, γιατί έτσι θα μπορέσετε να καθορίσετε την αγορά στόχο σας.

Επιλέξτε την κατάλληλη τοποθεσία για την επαγγελματική κουζίνα

Κάτι εξίσου σημαντικό, είναι η επιλογή της κατάλληλης τοποθεσίας που θα ανοίξετε το εστιατόριο σας. Πρέπει να εξετάσετε με προσοχή αυτόν τον παράγοντα. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, ως προς την επιλογή της τοποθεσίας. Πρέπει ωστόσο να έχετε ένα πλάνο. Δηλαδή σκοπεύετε να εξυπηρετείτε μόνο στο εστιατόριο σας ή θέλετε να λειτουργείτε κυρίως με υπηρεσία delivery; Αν επιλέξετε το δεύτερο, τότε δεν θα χρειαστεί να επενδύσετε πολλά χρήματα στην αγορά ακριβών μαχαιροπίρουνων και σερβίτσιων. Ωστόσο αποτελούν πολύ σημαντικό εξοπλισμό για μια επιχείρηση εστίασης και δεν γίνεται και να λείπουν.

Επιλέξτε το κατάλληλο προσωπικό για την επαγγελματική κουζίνα

Επιπλέον όμως η επιλογή του προσωπικού αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία ενός εστιατορίου. Καλό θα ήταν να επενδύσετε στην επιλογή του κατάλληλου προσωπικού, το οποίο αποτελεί βιτρίνα της επιχείρησης σας. Είναι πολύ σημαντικό, το προσωπικό να είναι ευδιάθετο και χαμογελαστό, όταν σερβίρει τα πιάτα στους πελάτες. Έτσι, οι πελάτες θα ξαναεπιλέξουν το εστιατόριο σας. Επομένως θα κερδίσετε πελατεία και θα αυξήσετε σταδιακά τις πωλήσεις.

Επιλέξτε τον σωστό επαγγελματικό εξοπλισμό για την επαγγελματική κουζίνα σας

Όσον αφορά τον επαγγελματικό εξοπλισμό που θα αγοράσετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα προκειμένου με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο την κουζίνα σας. Πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα προκειμένου να στήσετε με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο την επαγγελματική σας κουζίνα.

1. Επιλογή χώρου

Αρχικά, πρέπει να αξιοποιήσετε το διαθέσιμο χώρο σωστά. Πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του χώρου σας, ώστε ο εξοπλισμός που θα τοποθετήσετε να είναι κατάλληλος για τη λειτουργικότητα της κουζίνας. Επίσης θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος και για το προσωπικό. Αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα η ύπαρξη χώρου για το προσωπικό, προκειμένου να μπορεί να κάνει σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά του. Επομένως όταν θα επιλέξετε τον επαγγελματικό εξοπλισμό, φροντίσετε να μετρήσετε τις αποστάσεις.

2. Αναγνώριση των αναγκών σας

Επιπλέον, μεγάλης σημασίας είναι η αναγνώριση των αναγκών της επιχείρησης σας. Ο εξοπλισμός που θα επιλέξετε πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησης, ώστε να σας βγάλει ασπροπρόσωπους στις δύσκολες στιγμές. Προμηθευτείτε με κατσαρόλες, τηγάνια, φριτέζες κλπ αναλόγως τον όγκο των παραγγελιών σας.

3. Εξοικονόμηση χρόνου

Επιπρόσθετα, ο επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας, θα πρέπει να προσδίδει στην εξοικονόμηση χρόνου και να σας βοηθάει ώστε να παράγετε τη μέγιστη δυνατή ποσότητα φαγητού. Με αυτόν τον τρόπο η κουζίνα σας θα αποδίδει στο μέγιστο δυνατό βαθμό και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα σας. Επομένως καλό είναι να προτιμήσετε συσκευές που αυτοματοποιούν κάποιες διαδικασίες και θα είναι τελευταίας τεχνολογίας.

4. Εξοικονόμηση νερού

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε εξοπλισμό που εξοικονομεί νερό. Κάθε επαγγελματική κουζίνα ξοδεύει πολύ νερό κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, είτε για μαγείρεμα, είτε για καθάρισμα. Αγοράζοντας τον σωστό εξοπλισμό θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα από την άσκοπη σπατάλη νερού καθώς και να συμβάλλετε στη προστασία του περιβάλλοντος. Επομένως πρέπει να το έχετε στο νου σας κατά την αγορά του επαγγελματικού σας εξοπλισμού.

5. Ανοξείδωτες Κατασκευές

Επιλέξτε ανοξείδωτες κατασκευές, διότι έχουν μεγάλο χρόνο ζωής και αντέχουν στη φθορά του χρόνου. Επίσης οι ανοξείδωτες κατασκευές προσφέρουν βέλτιστες υγιεινής και καθαριότητας, κάτι που πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας.

Προκειμένου όμως να επιλέξετε σωστά τον εξοπλισμό της επαγγελματικής σας κουζίνας, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τις ανοξείδωτες κατασκευές: https://sellery.gr/4-logoi-gia-na-exoplisete-tin-epicheirisi-sas-me-anoxeidotes-kataskeyes/

Πολύ σημαντικό επίσης για την εύρυθμη λειτουργία της επαγγελματικής κουζίνας, είναι τα ψυγεία. Επιλέξτε ψυγεία και καταψύκτες, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας και τα προϊόντα που αποθηκεύτε. Το ψυγείο είναι πολύ σημαντικός εξοπλισμός σε μια επιχείρηση καθώς διατηρεί όλες τις πρώτες ύλες φρέσκες! Μάθετε εδώ περισσότερα για το επαγγελματικό ψυγείο: https://sellery.gr/odigos-epilogis-epaggelmatikon-psygeion/