Η κρέπα είναι από τα πιο δημοφιλή εδέσματα εδώ και πολλά χρόνια. Πολλές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν την κρέπα στο μενού τους και υπάρχουν κι επιχειρήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με την κρέπα. Με τόσες παραλλαγές που επιδέχεται, είτε γλυκιά είτε αλμυρή, ταιριάζει σε όλα τα γούστα. Οπότε είναι μία πολύ καλή επιλογή για μία επιχείρηση, είτε πρόκειται για ζαχαροπλαστείο, παγωτατζίδικο ή ξενοδοχείο, να την προσφέρει στους πελάτες. Αν επιθυμείτε, λοιπόν, να εντάξετε την κρέπα στο μενού σας, παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες οδηγίες για την αγορά της κατάλληλης κρεπιέρας.
Αερίου ή ηλεκτρική
Υπάρχουν κρεπιέρες αερίου αλλά και ηλεκτρικές. Οι κρεπιέρες αερίου είναι ακριβότερες αλλά θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα κατά τη διάρκεια της χρήσης τους, καθώς το αέριο είναι πολύ πιο οικονομικό από το ρεύμα.
Μονή ή διπλή
Υπάρχουν οι κρεπιέρες με μία πλάκα και οι κρεπιέρες με δύο πλάκες. Θα πρέπει να υπολογίσετε πόσες κρέπες περίπου θα παρασκευάζετε την ημέρα, έτσι ώστε να αποφασίσετε αν χρειάζεστε διπλή κρεπιέρα, για μεγαλύτερη ποσότητα, ή αν η μία πλάκα είναι αρκετή για την επιχείρηση σας. Παρόλα αυτά αν προμηθευτείτε μία διπλή κρεπιέρα και τελικά διαπιστώσετε πως δεν σας χρειάζεται, δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο τη μία πλάκα και να μην ανάβετε την άλλη. Η κάθε πλάκα έχει ξεχωριστό θερμοστάτη και είναι αυτόνομη.
Μέγεθος
Το πιο συνηθισμένο μέγεθος πλάκας είναι 35 ή 40 cm. Μπορείτε να βρείτε και κρεπιέρες με 33 cm. Σκεφτείτε ποιο μέγεθος κρέπας θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας και αποφασίστε ποιο μέγεθος ταιριάζει στην επιχείρησή σας.
Υλικό κατασκευής
Οι περισσότερες επαγγελματικές κρεπιέρες είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό είναι και το υλικό που πρέπει να προτιμήσετε. Ο ανοξείδωτος χάλυβας καθαρίζεται εύκολα και δεν γίνεται εστία μικροβίων. Υπάρχουν κάποιες κρεπιέρες κατασκευασμένες από πλαστικό ή αλουμίνιο, όμως θεωρούνται ημιεπαγγελματικές ή και οικιακές συσκευές. Αυτές οι κρεπιέρες δεν θα αντέξουν σε διάρκεια χρόνου, καθώς δεν είναι κατασκευασμένες ώστε να αντέχουν για πολλή ώρα σε μεγάλη θερμοκρασία.
Υλικό πλάκας
Για το υλικό της πλάκας προτιμήστε μαντέμι. Με το μαντέμι η θερμότητα μοιράζεται ομοιόμορφα στην πλάκα και έτσι η κρέπα ψήνεται τέλεια.
Αξεσουάρ
Αφού επιλέξετε την κρεπιέρα της αρεσκείας σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε και τα απαραίτητα αξεσουάρ για την παρασκευή κρέπας. Θα χρειαστείτε κουτάλες με τις οποίες θα τοποθετείτε το μείγμα πάνω στην πλάκα, μία ξύλινη σπάτουλα για να απλώνετε το μείγμα και σπάτουλες σε σχήμα μαχαιριού για να διπλώνετε την κρέπα.
Η κρέπα είναι ένα πιάτο με μεγάλη ζήτηση, οπότε αποτελεί μία πολύ καλή προσθήκη για το νέο σας μενού! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα βρείτε τη σωστή κρεπιέρα για την επιχείρησή σας.