Η παγομηχανή είναι μια από τις πιο ζωτικές ψυκτικές μονάδες μιας επιχείρησης.
Ωστόσο, εάν η παγομηχανή δεν επιλεγεί σωστά και προσεκτικά, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει ένα πρόβλημα μιας επιχείρησης. Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε αυτό το ζήτημα είναι να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε την πιο κατάλληλη παγομηχανή από την αρχή. Ακολουθούν οι 3 πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να αναρωτηθείτε κατά την αγορά μιας παγομηχανής.
1. Πόσο πάγο χρειάζομαι για την παραγωγή και αποθήκευση;
Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για παγομηχανές που πωλούνται, το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε πόσο πάγο θα χρειαστείτε για οποιονδήποτε χρόνο υπηρεσίας, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής. Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί, αυτός ο αριθμός θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της σωστής χωρητικότητας αποθήκευσης που ακολουθείται από την παραγωγή παγομηχανών ανά 24 ώρες. Για να αξιολογήσετε σωστά τις βασικές απαιτήσεις που θα χρειαστεί το μηχάνημά σας, ανατρέξτε στα παρακάτω παραδείγματα για το πώς δύο επιχειρήσεις, που και οι δύο χρησιμοποιούν 30 κιλά την ημέρα, απαιτούν διαφορετικές προδιαγραφές μονάδας.
- Το Café A χρησιμοποιεί 30 κιλά την ημέρα. Το καφέ είναι ανοιχτό από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και σερβίρει μια ποικιλία από διαφορετικά τρόφιμα και ποτά. Έχουν ομοιόμορφη χρήση 10 κιλών για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.
- Το μπαρ B χρησιμοποιεί επίσης 30 κιλά την ημέρα, ωστόσο, αυτό το μπαρ είναι ανοιχτό μόνο από τις 7 μ.μ. έως τις 12 π.μ. και χρησιμοποιεί ολόκληρα τα 30 κιλά στην υπηρεσία 5 ωρών. Με την πρώτη ματιά, και οι δύο επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν μια μηχανή πάγου 30Kg. Το Café A πρέπει να ψάξει για μια μονάδα που έχει τουλάχιστον 10 κιλά αποθήκευσης που μπορεί να ξαναγεμίσει τον κάδο αποθήκευσης τρεις φορές τις 14 ώρες που είναι ανοιχτές. Αυτό θα απαιτούσε στη συνέχεια μια μονάδα που παράγει τουλάχιστον 50 κιλά την ημέρα με 10 κιλά αποθήκευσης. Το απαιτούμενο ποσό ποικίλλει μεταξύ επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Παρακάτω είναι μια περίληψη που βασίζεται στους τρέχοντες καταναλωτές ως οδηγός αναφοράς, ωστόσο, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
2. Ποιο είναι το καλύτερο σχήμα παγάκι για την επιχείρησή σας;
Προσδιορίστε ακριβώς τι σχήμα παγάκι θα συμπληρώνει τη γκάμα των προϊόντων σας. Παρακάτω είναι μια ποικιλία από κοινά χρησιμοποιούμενες μορφές παγοκύβων που χρησιμοποιούνται από κορυφαίους παραγωγούς.
- Παγάκι κύβος Αυτή είναι μακράν η πιο γνωστή μορφή ενός παγάκι. Αν και ένα κοινό στυλ οικιακής χρήσης, αυτή η περικοπή χρησιμοποιείται ιδανικά για αλκοολούχα ποτά. Καθώς τα ίδια τα ποτά έχουν λιγότερο πραγματικό υγρό από τα περισσότερα, ο συμπαγής κύβος παρέχει κλασικό σχεδιασμό καθώς και έναν από τους πιο αργούς χρόνους τήξης που επιτρέπουν τη φυσική γεύση του ποτού να διατηρείται για όσο το δυνατόν περισσότερο.
- Κυλινδικό παγάκι Πρόκειται για ένα συνηθισμένο κομμάτι πάγου που χρησιμοποιείται κυρίως στα ποτά. Η οπή κυλίνδρου στον παγάκι επιτρέπει στο ποτό να κρυώσει γρηγορότερα μεγιστοποιώντας την επιφάνεια αλλά επίσης επιτρέπει περισσότερο υγρό στο κύπελλο σε σύγκριση με τον παραδοσιακό, συμπαγή παγάκι.Αυτή η μειωμένη πυκνότητα μειώνει τα παγάκια σας ανά μερίδα, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους παραγωγής ποτών ανά μερίδα. Τα κοίλα παγάκια είναι επίσης πολύ πιο ήπια στις λεπίδες μπλέντερ σε σύγκριση με τον παραδοσιακό συμπαγή κύβο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα βολικός όταν δημιουργείτε smoothies ή κοκτέιλ.
- Πάγος σε σχήμα μισού ζαριού Εάν η επιχείρησή σας απαιτεί το στυλ από το παγάκι να είναι υψηλής απόδοσης είτε για κατανάλωση είτε για αποθήκευση, αυτό το στιλ παγάκι είναι το ιδανικότερο. Αυτοί οι κύβοι έχουν λεπτό σχήμα και παράγουν περίπου 160 κιλά – 485 κιλά πάγου σε 24 ώρες. ιδανικό για εστιατόρια, fast food και μπαρ που θέλουν να μεγιστοποιήσουν την ψύξη και την χωρητικότητά τους. Η πρόσθετη υποστήριξη ενός κάδου αποθήκευσης πάγου σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε άνετα τις καταστάσεις υψηλής παραγωγής και τις μεγάλες απαιτήσεις.
- Πάγος σε θρύμματα Ο πάγος δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται μόνο για να κρατήσει τα πράγματα κρύα. Αυτό το στιλ πάγου κόβεται σε μια μικρότερη, εύπλαστη μορφή «νιφάδας», που χρησιμοποιείται κυρίως για να δημιουργήσει ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα σε σαλάτες και βούτες θαλασσινών καθώς και για αποθήκευση ευαίσθητων προϊόντων ακριβώς κάτω από την κατάψυξη.
3. Ποιά είναι η βέλτιστη τοποθεσία για την εμπορική μηχανή πάγου;
Όλες οι μηχανές πάγου απαιτούν επαρκή εξαερισμό, αποστράγγιση και ρύθμιση νερού για να διασφαλιστεί η σωστή και βέλτιστη της λειτουργία. Ο Εξαερισμός – Οι μηχανές πάγου δημιουργούν θερμότητα καθώς λειτουργούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει να υπάρχει ένα σωστό κανάλι για τη διαχείριση της εκροής του αέρα. Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον επιβλαβές για την παραγωγή του πάγου και τη διάρκεια ζωής της μονάδας. Αποχέτευση – Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα ασφάλειας που πρέπει να κάνετε κατά την αγορά μιας παγομηχανής για την επιχείρησή σας. Όλες οι εμπορικές μηχανές πάγου πρέπει να έχουν επαρκή πρόσβαση στην αποχέτευση, ώστε να διασφαλίζεται ότι πληρούνται όλοι οι τοπικοί κώδικες υγείας και να αποτρέπεται η συσσώρευση βακτηρίων μέσα στις ίδιες τις μονάδες. Νερό
– Η σταθερή παροχή του καθαρού νερού είναι επίσης σημαντικό. Στις περισσότερες μονάδες θα πρέπει να τοποθετούνται φίλτρα. Η παροχή καθαρού νερού παρατείνει τη διάρκεια ζωής του φίλτρου. Αξίζει επίσης να διερευνηθεί εάν η τρέχουσα υδάτινη υποδομή σας θα είναι σε θέση να παρέχει επαρκώς στο μηχάνημα κατάλληλο νερό. Η αποτυχία του σωστού φιλτραρίσματος μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση ορυκτών.
Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην επιλογή του κατάλληλου εμπορικού παγομηχανού για εσάς, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα ειδικών μας στον πάγο εδώ που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να βρείτε την τέλεια μηχανή πάγου που μπορεί να ενισχύσει την επιχείρησή σας.