Εσύ ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό με μια παγωτομηχανή χωρίς να χρειαστεί να παιδευτείς καθόλου;
Το παγωτό είναι must κάθε καλοκαίρι και δεν πρέπει να λείπει από το δικό σου σπίτι. Φυσικά το σπιτικό παγωτό είναι η καλύτερη δυνατή λύση μιας και θα είναι φρέσκο αλλά θα ξέρεις και τι έχεις βάλει μέσα. Βέβαια μπορεί να σου μοιάζει βουνό η διαδικασία του να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό. Ωστόσο σε πληροφορούμε ότι μια παγωτομηχανή θα σου λύσει τα χέρια. Διάβασε λοιπόν παρακάτω για να μάθεις πως ακριβώς θα φτιάξεις το σπιτικό παγωτό που τόσο πολύ θέλεις!
Τι παγωτομηχανή να επιλέξω;
Αρχικά πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες παγωτομηχανών. Οι απλές που διαθέτουν δύο τοιχώματα στο εσωτερικό τους. Αυτές πρέπει να τις αφήσεις αρκετή ώρα στην κατάψυξη προκειμένου να παγώσουν και μετά να τοποθετήσεις το μίγμα του παγωτού. Αντίθετα υπάρχουν και οι πιο ακριβές παγωτομηχανές, οι οποίες διαθέτουν δική τους ψύξη. Σε αυτές μπορείς να βάλεις το μίγμα κατευθείαν και να παγώσει.
Συνήθως οι πιο απλές παγωτομηχανές παρασκευάζουν μέχρι και 1 λίτρο παγωτό. Αν θέλεις να φτιάξεις παραπάνω, καλό είναι να πάρεις μεγαλύτερη συσκευή. Ωστόσο να ξέρεις ότι δεν κάνει να γεμίζουμε μέχρι πάνω την παγωτομηχανή.
Πως να φτιάξετε παγωτό σοκολάτα;
Αρχικά τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω:
- 500 ml πλήρες γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 100 gr σοκολάτα γάλακτος
- 50 gr κακάο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα και αναδεύουμε συνεχώς. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα. Μετά το δουλεύουμε στην παγωτομηχανή. Σερβίρουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για μεγαλύτερη δυνατή ψύξη του παγωτού.
Φυσικά μπορείτε να κάνετε τις δικές σας παραλλαγές και να φτιάξετε και άλλες γεύσεις εκτός από σοκολάτα.
Tips για καλύτερο αποτέλεσμα
- Φροντίζουμε να έχουμε απολυμάνει την παγωτομηχανή πολύ καλά πριν την έναρξη της παρασκευής.
- Όταν παρασκευάζετε το παγωτό καλό είναι να το κάνετε σε δροσερό περιβάλλον. Αυτό γιατί με την αυξημένη θερμοκρασία, υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν τα υλικά και να αλλοιωθεί η αρχική τους κατάσταση.
- Καλό είναι να μην βάζουμε φρέσκα φρούτα στο μίγμα, γιατί το νερό που περιέχουν χαλάει την υφή του παγωτού. Καλύτερα να προτιμάμε τα γλασαρισμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη.
- Για να μην βγει πολύ σκληρό το παγωτό μας, προτιμάμε πλήρες γάλα και κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
- Δεν πρέπει να προσθαφαιρέσουμε ζάχαρη στο μίγμα μας γιατί πάλι θα επηρεάσει την υφή του παγωτού μας. Με περισσότερη ζάχαρη δεν θα παγώσει σωστά, ενώ με λιγότερη θα γίνει πολύ σκληρό.
Εδώ μπορείτε να βρείτε την παγωτομηχανή ariete 642, η οποία έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρα.