Ετοιμάζεσαι να ανοίξεις το δικό σου Cafe-Bar; Τότε σίγουρα θα θέλετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό ώστε να την οδηγήσετε στην επιτυχία! Διάβασε το παρακάτω άρθρο και πάρε ιδέες για να οργανώσεις τις σκέψεις σου καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσεις στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!
Τοποθεσία Cafe-Bar
Αρχικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις , είναι να επιλέξεις μια καλή τοποθεσία για το άνοιγμα του Cafe-Bar σου. Δηλαδή, καλό είναι να ανοίξεις την καφετέρια σου σε ένα κεντρικό και πολυσύχναστο μέρος, προκειμένου να γίνεις πιο γρήγορα γνωστός και να αποκτήσεις πελατεία.
Διακόσμηση Cafe-Bar
Δεύτερον, η διακόσμηση αποτελεί ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας της επιχείρησης σου. Δώσε το προσωπικό σου στυλ και ύφος στη διακόσμηση του Cafe-Bar και κάνε τη να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Σίγουρα η διακόσμηση αν είναι ιδιαίτερη, θα τραβήξει το ενδιαφέρον των πελατών και σίγουρα θα τους μείνει στο μυαλό.
Διαφοροποίηση Προϊόντων Cafe-Bar
Η διαφοροποίηση σου από άλλα αντίστοιχα Cafe-Bar, θα μπορούσε να είναι στα προϊόντα. Τι εννοούμε με αυτό; Θα μπορούσες να προσφέρεις κάποια προϊόντα διαφορετικά από τους ανταγωνιστές σου. Για να κερδίσεις τους πελάτες σου, πρέπει να ξεχωρίσεις μέσα στην αγορά. Φρόντισε να προσφέρεις κάτι που δεν μπορεί ο δυνητικός πελάτης να βρει σε άλλες καφετέριες. Για παράδειγμα θα μπορούσες να σερβίρεις κάποιο ρόφημα δικής σου δημιουργίας ή να αλλάξεις τον τρόπο σερβιρίσματος. Για παράδειγμα να προσφέρεις και κάτι ως συνοδευτικό για να κερδίσεις έτσι ακόμα πιο πολλούς πελάτες. Εκτός φυσικά από το δικό σου ρόφημα, μπορείς αντίστοιχα να προσφέρεις και κάτι διαφορετικό σε γλυκό ή φαγητό.
Επαγγελματικός Εξοπλισμός Cafe-Bar
Θα πρέπει να φροντίσεις ώστε ο επαγγελματικός εξοπλισμός που θα αγοράσεις να καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του καταστήματος σου. Φρόντισε να διαθέτεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται ένας barista για να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ιδιαίτερα δώσε έμφαση στις απαραίτητες μηχανές για να φτιάξει τα ροφήματα. Επιπλέον φρόντισε για την καθαριότητα του χώρου αλλά και του εξοπλισμού που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Φούρνοι και καφετιέρες και όλον τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρησιμοποιείς καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης. Μπορείς να πάρεις ιδέες για τον επαγγελματικό εξοπλισμό που χρειάζεσαι εδώ!
Άνεση και Χαλάρωση
Είναι επίσης σημαντικό, τα καθίσματα που διαθέτεις για τους πελάτες σου να είναι αναπαυτικά και βολικά. Έτσι ώστε να απολαμβάνουν τον χρόνο που περνάνε στο Cafe-Bar σου. Επιπρόσθετα ο φωτισμός πρέπει να είναι κατάλληλος. Δηλαδή πρέπει να δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα στο Cafe-Bar σου και να μην είναι ενοχλητικός.
Σωστή Διαχείριση Καταστήματος
Πέρα από όλα αυτά, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος διαχείρισης του καταστήματος σου. Η οργάνωση και η σωστή διαχείριση των πρώτων υλών και προμηθειών σου, είναι πολύ σημαντική. Το ίδιο σημαντικό όμως, αποτελεί και η σωστή χρήση του εξοπλισμού σου, όπως οι καφετιέρες και ο φούρνος. Γενικότερα, πριν ξεκινήσεις τη λειτουργία του καταστήματος σου πρέπει να κάνεις ένα πλάνο για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης σου για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.
Επιλογή Κατάλληλου Προσωπικού
Ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι στο άνοιγμα της επιχείρησης σου, αποτελεί η σωστή επιλογή του προσωπικού. Το προσωπικό ουσιαστικά θα αποτελεί την εικόνα του μαγαζιού σου και θα προβάλει την εικόνα που θέλεις να δείξεις προς τα έξω. Επομένως θα πρέπει να επιλέξεις πολύ προσεκτικά την ομάδα που θα επιτελέσει αυτό το ρόλο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να φτιάξεις ένα καλό brand name στην αγορά και η επιχείρηση σου να φτάσει στην κορυφή. Επιπλέον να θυμάσαι πως ο σκοπός σου είναι οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις των πελατών στην καφετέρια σου. Επομένως η σωστή εξυπηρέτηση και η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρετε είναι εξαίσιας σημασίας.
Συνοψίζοντας λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι η επιτυχία μιας καινούριας επιχείρησης βασίζεται σε απλά και σταθερά βήματα. Πρώτον στη σωστή επιλογή του μέρους που θα ανοίξετε την καφετέρια σας. Επίσης στην ιδιαίτερη διακόσμηση αλλά και στον κατάλληλο και ποιοτικό επαγγελματικό εξοπλισμό. Ακόμη στη δημιουργία μιας όμορφης και φιλικής ατμόσφαιρας. Αλλά φυσικά και στη σωστή διαχείριση του εξοπλισμού αλλά και στην επιλογή του κατάλληλου προσωπικού.